Entre

At være entreprenør er ofte overvældende. Du konkurrerer mod virksomheder og virksomhedsejere der har langt mere erfaring og mange flere år i bagagen end dig selv. Dine vigtigste ressourcer er dit team og dit netværk, men det skader bestemt ikke at få yderligere inspiration ude fra. En af de bedste og lettest tilgængelige redskaber til det, er bøger.

Jeg har nedenfor samlet en liste over de 10 bedste bøger om entreprenørskab jeg har læst.

#1 Rich Dad, Poor Dad af Robert Kiyosaki

Entreprenørskab

Hvis jeg skal pege på min absolutte yndlingsbog om entreprenørskab, så er det uden sammenligning Rich Dad, Poor Dad af Robert Kiyosaki. Det var faktisk denne bog der fik tændt entreprenør-flammen i mig, selvom bogen egentligt mest er en bog om privatøkonomi.

I Rich Dad, Poor Dad fortæller Kiyosaki historien om hans to fædre, hans biologiske far, og hans vens far (den rige far), og hvordan de med deres forskellige syn på penge formede hans tanker om penge og investeringer.

Bogen gør op med myten om at man skal have en høj indtægt for at blive rig, faktisk anbefaler den det modsatte, da indtægt at det der beskattes hårdest. Bogen fortæller forskellen mellem aktiver, passiver, indtægter og udgifter, og hvordan du balancerer disse for at blive rig.

Køb bogen her.

#2 Think and Grow Rich af Napoleon Hill

Entreprenørskab

Siden udgivelsen i 1937 er Think and Grow Rich af Napoleon Hill blevet solgt i over 100 millioner eksemplarer, og med god grund. Hill beskriver hvordan man gennem anvendelse af 13 trin kan opnå storhed indenfor hvilket som helst felt, også entreprenørskab.

Han beskriver dette gennem historier om industrimagnater som Henry Ford, Andrew Carnegie og Thomas Edison, og hvordan man gennem den rigtige mentale indstilling og de rette daglige vaner kan drive sig selv til højder man ikke troede var muligt.  

Idet bogen er skrevet for over 80 år siden er læseoplevelsen unik, da stilen bogen er skrevet i, er meget anderledes end den stil bøger skrives med i dag.

Køb bogen her.

#3 The 10 X Rule af Grant Cardone

Entreprenørskab

Grant Cardone beskriver i The 10 X Rule hans filosofi om hvordan du opnår dine mål i livet. Cardone understreger gentagende gange i bogen, hvordan succes er din pligt, og hvordan succes er noget alle skal stræbe efter.

Cardone beskriver hvordan det at sætte utroligt høje mål er den primære faktor til at opnå succes, og hvordan hans største fortrydelse er ikke at have sat høje nok mål tidligere. Sæt dig et mål, og gang så det mål med 10. Når så du har dit mål på plads, så er det på tide at tage handling, lige præcis 10 gange mere end du ellers ville have gjort.

Køb bogen her.

#4 Losing my virginity: How I Survived, Had Fun, and Made a Fortune Doing Business My Way af Richard Branson

Entreprenørskab

Virgin Atlantic Airways, Virgin Records, V2, Virgin Cola, Virgin Megastores. Richard Branson en af de ultimative milliardærrockstjerner som vi alle ville ønske vi var.

I denne bog fortæller Branson hvordan han ved at følge en simpel filosofi byggede et af de største imperier i verden: ”Oh screw it, let’s do it”.

Det er klart en af de mest underlige og underholdende faglige bøger jeg har læst, som på en utroligt underholdende måde giver en biografi af rockstjernen Richard Branson.

Køb bogen her.

#5 How to Win Friends and Influence People af Dale Carnegie

Entreprenørskab

Igen en bog af ældre dato, denne fra 1936. Dale Carnegie beskriver her i en af de første bøger om motivation hvordan evnen til at kommunikere er vigtigere end viden hvis du skal opnå noget stort.

Carnegie beskriver hvordan du bliver bedre til at få indflydelse over andre, hvad enten formålet er at få flere venner, at føle dig populær eller om du vil sælge et produkt eller en ide. Da relationer er livsvigtigt som entreprenør, er de værktøjer og metoder Carnegie introducerer værdifulde.

Køb bogen her.

#6 The 4-Hour Workweek: Escape the 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich af Tim Ferriss

Entreprenørskab

Tim Ferris introducerer i denne bog en metode til at slippe ud af rotteræset, og samtidig leve en luksuriøs livsstil. Bogen viser hvordan Ferris gik fra at tjene 40.000 dollars om året ved at arbejde 80 timer om ugen, til at tjene 40.000 dollars om måneden og arbejde 4 timer om ugen.

Ferris introducerer i bogen ikke blot de overordnede elementer der skal til, men en trin-for-trin plan der guider dig til den luksuriøse livsstil du ønsker. Bogen indeholder mere end 50 praktiske tips, casestudier, skabeloner til at eliminere e-mail, forhandle med chefer eller få en personlig kok for 8 dollars per måltid.

Køb bogen her.

#7 Click millionaires af Scott Fox

Entreprenørskab

I Click millionaires beskriver Scott Fox hvordan man kan bygge et fast månedligt cash flow gennem e-commerce, altså en online fokuseret forretning. Ved at kombinere outsourcing og automatisk markedsføring præsenterer Fox hvordan du kan skifte dit 9 til 17 arbejde ud med et mere belønnende liv i online markedsføringsindustrien.

Fox deler hans erfaring med at starte en succesfuld online virksomhed. Han fortæller i bogen om hvordan mange ”almindelige mennesker” har tjent en formue på at blive ”Click Millionaires”. Fox mener essentielt at man skal lade være med at drømme om et bedre liv, og bare begynde at leve det.

Køb bogen her.

#8 The innovator’s Dilemma af Clayton M. Christensen

Entreprenørskab

I bogen stiller Christensen spørgsmålet: ”Hvorfor fejler virksomheder selvom de gør alting rigtigt?”, og giver svaret. Christensen viser hvordan en virksomhed kan gøre alt rigtigt, og alligevel fejle. Han introducerer disruption og innovation som årsagen, og beskriver i bogen hvordan netop disse to elementer er fundamentale hvis du vil drive en succesfuld virksomhed.

I bogen introducerer Christensen et sæt af regler til at kapitalisere på ”disruptive innovation”. Det er en utrolig skarp bog, og en bog som ingen entreprenør eller direktør bør gå foruden at læse.

Den er desuden kåret af The Economist som en af de seks bedste business bøger nogensinde.

Køb bogen her.

#9 Start with Why af Simon Sinek

Entreprenørskab

Simon Sinek er en af mine store inspirationskilder i ledelse generelt, og denne bog er ingen undtagelse. I Start with Why viser Sinek hvorfor alle ledere bør starte med at stille sig selv spørgsmålet ”Hvorfor”, og hvorfor du også bør.

Bogen sætter ikke fokus på hvad de gode virksomheder og ledere gør, men hvorfor de gør det. Gennem analyser af store individer som Martin Luther King Jr. og Steve Jobs giver Sinek dig indsigt i hvad man gør som leder, og hvad man ikke gør. Sinek giver dig indsigt i hvad der i virkeligheden skal til for at blive en succesfuld og inspirerende leder, og hvordan alle kan lære at blive det.

Køb bogen her.

#10 Iværksætter: Hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder

Entreprenørskab

I en ny bog fortæller danske serieiværksættere Mads Faurholdt og Lars Tvede om de mange erfaringer de har gjort sig ved at bygge 30 virksomheder fra bunden. Bogen viser vejen fra det første spadestik til den globale millionvirksomhed.

Forfatterne introducerer essentiel viden om områder som salg og marketing, produktion, investering og forhandlingsstrategier. Bogen kommer aldrig helt i dybden, hvilket også er dens styrke, idet den formår både at komme igennem de mange vigtige områder, samtidig med at den rammer en bred målgruppe, fra studerende til entreprenører.

Køb bogen her.

Det var de 10 bedste bøger jeg har læst om entreprenørskab. Er du enig i ovenstående, eller er der andre bøger jeg bør læse, så lad mig vide i kommentarerne.

For mere om investering generelt, læs videre her.

Mine 10 must read bøger om entreprenørskab
Tagget på:     

En tanke om "Mine 10 must read bøger om entreprenørskab"

  • 14. februar 2020 kl. 10:25
    Permanent link

    Hi there everyone, it’s my first visit at this web page, and article is truly
    fruitful designed for me, keep up posting these posts.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *